När blir den Europeiska saken lokal? - Kommunalvalsdebatt på Viirus

03.04.2017 kl. 11:07
Klockriketeatern ordnar tillsammans med Ny Tid en valdebatt på teater Viirus. Debatten hålls efter föreställningen 3 Musketeers - East of Vienna den 5 april. Föreställningen börjar klockan 19, diskussionen startar klockan 21.

 

3 Musketeers - East of Vienna berör frågor kring asylpolitik, gränser, korruption och rasism, teman som trots sin gränsöverskridande natur redan hunnit färga av sig på debatten inför kommunalvalet. Men när blir den Europeiska frågan lokal? Hur ska vi tillsammans lösa problemen?

Vill du värna om miljön, välfärdsstaten och svenska språket i Finland? Identifierar du dig som feminist och antirasist? Tycker du att det är viktigt att ta hand om de fattiga, utstötta och svaga i samhället? Vem ska du då rösta på?

I diskussionen deltar Eva Biaudet (Sfp), Mia Haglund (Vf.), Tuuli Kamppila (FP), Katja Mannerström (Gröna) och Marion Godman (Sdp). Som moderator fungerar Lasse Garoff från Ny Tid.

Klockriketeaterns finländsk-lettiska samarbete 3 Musketeers - East of Vienna visas på Viirus den 1, 5, 7 och 8 april. Det är ett unikt koncept som består av en dokumentär del som vävs ihop med en scenföreställning.

De tre musketörerna från Dumas böcker vaknar upp i dagens Europa och är vilse. Till deras yrke hör att slåss för det goda, men nu hittar de ingen kung och vet inte vad de ska slåss för. De letar efter ett uppdrag i Östeuropa men hittar istället stängda gränser, flyktingar, korruption och människor som har slagits för sin sak i åratal - utan förändring.

På scenen blir musketörerna en satir av sej själva, föreställningen blir en helhet som visar allvar och humor huller om buller. Ingen skriver dej på näsan, men skrattet kommer att fastna i halsen.

Biljetter kan köpas via Viirus, +358 (0)9 440 224 eller per e-post viirus@viirus.fi. Pris 28/22/16€.

Catariina Salo