Kallelse till årsmöte / Medlemsbrev

12.04.2017 kl. 12:47
Klockriketeatern r.f. håller årsmöte torsdagen den 27 april kl. 17 på Holmnäsgatan 8 D i Helsingfors.

Stadgeenliga ärenden. Årsmöteshandlingarna sänds per e-post.

Styrelsen för Klockriketeatern r.f.

 

Med tanke på servering, vänligen anmäl dej senast den 25 april till: klockrike(at)klockrike.fi

Medlemsavgiften är 20 euro. Betala gärna före årsmötet 27.4.2017

Klockriketeatern | FI03 4055 7020 0574 37

Skriv medlemsavgift, namn och kontakt i meddelandet
Ett stort tack för ditt stöd!

 

MEDLEMSBREV, april 2017

Bästa medlem, medarbetare eller på annat sätt Klockrikevän!

Tack för att du är en del av Klockrike. Vår uppgift är att främja humanistiska värderingar med scenkonsten som medel. En del av det är att skapa möjligheter för konstnärer och för scenkonstens möte med publik.

Vi arbetar vidare med både nya och beprövade metoder för att skapa fler möten mellan konstnärerna och medlemmarna, med vänner som följt oss, en del sedan starten - och med publiken. Samtal med konstnärerna fortsätter i samband med alla produktioner och vi skapar nya former för dialog. 

Klockrike är en internationell nomadteater 

Väl inne på andra året som nomadteater känner vi oss starka och fria. Men som Harry Martinson säger  ”Vad som var frihet kunde aldrig riktigt förklaras”  (Vägen till Klockrike, 1948).

Vi rör oss över gränser, konstnärliga, mentala, nationella och språkliga. Ifjol fick vi ett pris av Stina Krooks Stiftelse för framstående insatser inom scenkonsten. Klockrike kännetecknas av öppenhet och högtstående konstnärlig kvalitet. Det bär vi gärna vidare.

Nyligen avslutade vi vårens föreställningar NÄSTA ANDETAG och 3 MUSKETEERS - EAST OF VIENNA, samtidigt som förberedelserna för följande produktioner blir allt intensivare. 

Höstens premiär DE LANGERHANSKA ÖARNA väcker intresse. Ylva Ekblad och Stina Ekblad närmar sig Susanne Ringells nya text, medan regissören Ulrika Bengts jobbar med ett starkt konstnärligt lag - det blir en skir men stark upplevelse, vågar jag lova. Efter Esbopremiären blir det en turné till Åbo, Vasa, Nationalteatern (den första finlandssvenska produktionen där!) och till slut Dramaten i december.

Klockriketeatern - local stories for a global audience  

Klockrike on reilu, rohkea ja ravisteleva, kotimainen ja kansainvälinen, luja ja lempeä lainsuojaton, sekä moniääninen ja määrätietoinen. Klockrike on teatteri, joka kuuntelee, reagoi ja inspiroi!
Tervetuloa mukaan! 

Till S:t Petersburg - igen!

Vinterns premiär bär namnet ICE efter Vladimir Sorokins märkliga romantrilogi. Vi inleder i januari 2018 på Teater von Krahl i Tallinn, innan föreställningar på Busholmen (Victoria-salen, nya Viirus) och Finlands Nationalteater. Vi planerar en medlemsresa till Tallinn i slutet av januari 2018. 

Men redan nu i maj  inleder vi Ice med en workshop på Tovstonogov Boljsoj Drama Teater i Sankt Petersburg. Sessionen avslutas med en demo på BDT - om Du vill vara med om den, ta kontakt genast så hjälper vi med visum, resor, hotell.

På repertoaren finns även DEN DÄR FJÄRDE (JOKA NELJÄS). Calle Alm framför en pappas berättelse, om cancer och om sorgen i familjen. Samtalen efteråt är ett svar på frågan varför teater behövs.

Projekt Nordsjö enligt Helsingforsmodellen. Vi öppnar en KONSTSTIG i Nordsjö 12-13.5 som en del av vårt projekt kring samhällskonst - #GömdaNordsjö (2016-17). På hösten blir det en kulturkarneval i Havsrastböle.

Aniara. Fragment efter Martinson

På hemsidan kan man också följa med projekt ANIARA 2019. Världspremiär för musikverket blir det i juni 2019 i Philadelphia. En föraning med läsning av vår bearbetning av rymdeposet Aniara ger vi den 25 oktober i år i samarbete med Arbis: Aniara 2019. Fragment efter Martinson. Samtal om tid och rum, om minnet, miljön och Miman.

I Helsingfors, den 7 april, 2017

Med vårliga hälsningar

Dan Henriksson, 

teaterchef | dan.henriksson(at)klockrike.fi | 040-7033008

PREMIÄRER 2017-18

Konststigen 12-13.5.2017 I Nordsjö 

De langerhanska öarna 27.9. 2017 Esbo stadsteater (Louhi-salen)
11.10 Åbo Svenska Teater
17.10 Finlands Nationalteater, Helsingfors
8.11 Wasa Teater
8.12 Dramaten, Stockholm (bekräftas senare)

Ice 26.1. 2018 Teater von Krahl, Tallinn
23.3. 2018 Victoria, Busholmen (nya Viirus)

 

Klockriketeatern