Aniara på Arbis

15.09.2017 kl. 09:07
Välkommen med till ett samtal om tid och rum, om minnet, miljön och Miman.

Aniara 2019. Fragment efter Martinson
Klockriketeatern läser en bearbetning av Harry Martinson Aniara. 
Samtal om tid och rum, om minnet, miljön och Miman.
Onsdagen 25.10 kl. 18.05-21.00 : Arbis, Dagmarsgatan 3, Helsingfors, rum 23.
Evenemanget är ett samarbete mellan Helsingfors arbis och Klockriketeatern.​

 

Från Klockrike till Aniara - genom kosmos till i dag

Under tre år undersöker Klockriketeatern Harry Martinsons rymdepos Aniara. Vilka lager hittar vi i romanen, hur ter sej berättelsen i jämförelse med i dag? Finns det hopp för mänskligheten, för jorden? Undersökningen når ett mål sommaren 2019, då Klockriketeatern och The Crossing ger premiären av Aniara 2019. Fragments

Vägen dit är lång, och du får följa med

Den 12 oktober 1956 gav Harry Martinson ut Aniara - en revy om människan i tid och rum, som troligen var den text som slutligen landade Nobelpriset i hans famn. När Klockriketeatern grundades 1991 gav Harry Martinsons luffarroman Vägen till Klockrike materialet till teaterns första uppsättning. Sedan dess har Martinsons text och vision alltid funnits med, men det krävdes mod att ta tag i Aniara. Sommaren 2019 får ett alldeles nytt musikverk sin urpremiär i Philadelphia i juni och Europapremiär i Helsinfors under hösten.

Den 25 oktober ses vi på Arbis för ett samtal och en läsning av bearbetningen av Aniara. Klockriketeatern presenterar projektet Aniara 2019 och du kan delta i diskussionen.

Välkommen till Arbis!

 

Klockriketeatern