Aniara – fragment ur tid och rum

01.09.2023 kl. 20.00 – 21.40

I samarbete med kören The Crossing, en av USAs främsta kammarkörer och trefaldig Grammy-vinnare, återkommer Klockriketeatern till musikföreställningen – en gång i Stockholm och en gång i Helsingfors.

Aniara baserar sig på nobelpristagaren Harry Martinsons kosmiska berättelse. Den tar oss på ett rymdäventyr och granskar mänskligheten i ett vägskäl, på flykt från en planet vi själva fördärvat.

Trots sina dystopiska toner är Aniara ett svindlande vackert, enastående högklassigt, musikverk. Librettot är skrivet av Klockriketeaterns chef Dan Henriksson och den amerikanska tonsättaren Robert Maggio har komponerat verket.

Aniara – fragment ur tid och rum, är Klockriketeaterns största produktion genom tiderna. Musikföreställningen fick sin världspremiär i Philadelphia i juni 2019 och hyllades då av både kritiker och publik. I juli 2019 spelades Aniara på den internationella körfestivalen Koorbiennale i Nederländerna och i september samma år 6 gånger för slutsålda salonger på Finlands nationalopera.


Plats
Tempelplatsens kyrka
Luthergatan 3
00100 Helsingfors


Arrangör
Klockriketeatern