den 6 maj kl 18 på G18
Artikel

En litterär salong deluxe inspirerad av nobelpristagaren Toni Morrison.
Introduktion av Minna Salami.
Premiärläsningar för nya texter för scenen av Pamela Cohn och Isha Lucas.
Kvällen går på engelska och svenska.
Betala vad du kan och vill!

LÄS MER BILJETTER

9-18.10.2025 på Svenska Teatern
Artikel

Michail Durnenkovs nya drama, i regi av Dan Henriksson. På scenen Ylva Ekblad och Jon Henriksen. En föreställning full av snabba vändningar, psykologiskt karaktärsdjup, svåra etiska val och allt annat än självklara slutsatser.
Föreställningen är på svenska, med textning till svenska, engelska, finska och ryska.

LÄS MER BILJETTER

Aktuellt

Et tu, Brute? 

Romarrikets historia och persongalleri hörde till allmänbildningen på Shakespeares tid. I den här texten belyser Niko Suominen, poet och Shakespeareforskare specialiserad på klassiska språk, bakgrunden till tragedin om Julius Caesar för 2020-talets åskådare.Läs mera »
03.11.2020 kl. 14:56

EN CAESAR FÖR VÅR TID

Per Ehrström, föreställningsdramaturg för Julius Caesar, skriver om tiden kring förra presidentvalet i USA och den uppståndelse som regissör Oskar Eustis uppsättning av pjäsen i New York gav upphov till.Läs mera »
08.10.2020 kl. 13:22

Marat/Sade var länge förbjuden i Sovjetunionen – för dagens ryska teaterpublik är pjäsen sällsynt angelägen

När Klockriketeaterns, Teater Mestolas och Sirius Teaterns samproduktion Marat/Sade i slutet av oktober gästspelar på den internationella teaterfestivalen Chaos Festival i den sibiriska staden Novosibirsk, är texten från 60-talet häpnadsväckande aktuell i en rysk kontext. Dessutom har Peter Weiss pjäs en spännande historia i vårt grannland, där den var förbjuden i trettio års tid.Läs mera »
23.10.2019 kl. 13:00

Den gröna sfär vi fått att leva på

Harry Martinson-sällskapets ordförande Semir Susic minns sitt första möte med Aniara och blickar framåt med förundran.Läs mera »
10.09.2019 kl. 20:13

Kommande föreställningar

Följ oss på Instagram

människor klädda i vitt sitter på golvet mot en mörk bakgrund

Klockriketeatern
– Finlands internationella nomadteater

Välkommen till Klockriketeatern!

Vår första föreställning, Harry Martinsons Vägen till Klockrike, hade premiär år 1991. På 30 år har vi vuxit till en av de mest betydelsefulla teatrarna i Finland.

Med rötterna djupt i det svenska språket har Klockriketeatern utvecklats till en internationell mötesplats med flerspråkig och mångkulturell verksamhet. Idag är vi en nomadteater, utan fast scen – världen är vår scen. Samarbeten, flerkonstnärliga satsningar, samhälleliga och aktuella teman samt kompromisslös konstnärlig kvalitet är hörnstenar i vår verksamhet.

Från och med år 2022 verkar Klockriketeatern som en statsandelsteater. Det betyder i praktiken att vår finansiering är ännu stabilare än tidigare, vilket möjliggör en långsiktigare planering.

LÄS MER OM KLOCKRIKETEATERN