De langerhanska öarna Tukholman Dramateniin joulukuussa!

10.10.2017 klo 13:04
Susanne Ringellin näyttelijöille Stina Ekbladille ja Ylva Ekbladille kirjoittama näytelmä De langerhanska öarna nähdään Suomen kiertueen jälkeen Tukholman Dramatenissa joulukuussa. Suomessa näytelmä nähdään vielä Åbo Svenska Teaterissa 11.10., Kansallisteatterissa 17.–18.10. sekä Wasa Teaterissa 8.–10.11.2017.

 

Kuninkaallinen teatteri Dramaten on Ruotsin kansallisnäyttämö sekä Stina Ekbladin kotiteatteri. Ulrika Bengtsin ohjaamalla De langerhanska öarnalla on myös muita kytköksiä Tukholmaan. Näytelmän unenomaisen lavastuksen takana ovat Tukholmassa vaikuttavat lavastajat Atsuko Hamanaka sekä Katrin Brännström, joka toimii lisäksi Tukholman taideyliopiston lehtorina.  Taideyliopistosta oppinsa saaneen tukholmalaisen Linn Waran kädenjälkeä nähdään siskosten kevyessä, mutta häkkimäisessä puvustuksessa.

 

“Alaviitteistään huolimatta De Langerhanska Öarna onnistuu olemaan oma, eheä kokonaisuutensa. Teos ei ole aggressiivinen, julistava tai tuputtava.” Laura Hallamaa, Helsingin Sanomat 29.9.2017


De langerhanska öarna - Sisäiset saaret on leikkisä dystopia siskoksista, jotka sisäisen tarkoituksen menettäminen tuo yhteen. Kohtaamme siskokset hotellihuoneessa miettimässä, mikä on tärkeintä – mennyt vai nykyhetki. Susanne Ringellin kirjoittama uutuusnäytelmä on runollinen draama ihmisenä olemisesta, annettujen totuuksien ja sääntöjen vastustamisesta, unelmista ja kaipuusta.

                                                                   

 

Klockriketeatern