Kaikuja Aniarasta

– Tekoälyä, taidetta ja keskusteluja tulevaisuudesta
 

"The inventor was himself completely dumbstruck 
the day he found that one half of the Mima he had invented –
lay beyond analysis
That the mima had invented half herself"

Sunnuntaina 20.9.2020 klo. 18:30

KONSERTTI Songs from Aniara
 

Klockriketeaternin viime vuoden suurtapahtumaa Aniara: fragments of time and space esitettiin niin Yhdysvalloissa, Hollannissa kuin Suomen Kansallisoopperassakin loppuunmyydyille katsomoille. Syyskuussa on mahdollisuus kokea tämä huikea teos uudelleen konserttiversiona. Aniara on Klockriketeaternin ja The Crossingin yhteistuotanto, jossa Robert Maggion kaunis musiikki ja Dan Henrikssonin libretto tulkitsevat Harry Martinsonin klassikoksi muodostunutta avaruusromaania.

Konserttiversiossa esiintyy kamarikuoro Key Ensemble Teemu Honkasen johtamana, Aniara Band Helsinki sekä näyttelijät Matti Raita & Carl Alm. Lavastaja Joonas Tikkasen unoneomaiset videoprojisoinnit peilaavat kosmista yksinäisyyttä.

Aika: 20 syyskuuta klo. 18:30

Paikka: SFV-talo G18 juhlasali, Yrjönkatu 18 Helsingissä

Liput: 30 €/25 € klockriketeatern@gmail.com

Konsertti esitetään yleisölle.
Pidämme turvavälit ja huolehdimme hygieniasta. 
Yleisölle jaetaan kasvomaskit ovella.

Tällä hetkellä kaikkein kiinnostavimpiin suomalaisiin huippukuoroihin lukeutuva turkulainen kamarikuoro Key Ensemble on tullut tunnetuksi ennen muuta puhtaasta ja täyteläisestä soinnistaan sekä innovatiivisista konserttiohjelmistaan. Periodeittain työskentelevä puoliammattilaispohjainen kuoro muodostuu tällä hetkellä noin 50 hengen vahvuisesta laulajapankista. Kuoron monipuolinen ohjelmisto ulottuu renessanssista aina uusimpaan aikamme musiikkiin, ja kuoro on tilannut sekä kantaesittänyt useita uusia suomalaisia kuoroteoksia.

_DSC6239

Maanantaina 21.9.2020 klo. 18-19:30

VIRTUAALINEN SEMINAARI Onko tekoäly taiteilijan uusi pensseli?
 

Mikä on taiteen ja kulttuurin rooli teknologian tulevaisuudessa?

Professori Hannu Toivonen (Helsingin yliopisto), professori Otso Huopaniemi (Taideyliopisto), dramaturgi Nina-Maria Häggblom (Svenska Teatern), sekä kirjailija ja toimittaja Marcus Rosenlund keskustelevat tekoälystä, luovuudesta ja taiteesta sekä mahdollisuuksista ja haasteista.

Teatterinjohtaja Dan Henriksson (Klockriketeatern) johtaa keskustelua tässä kaksikielisessä (suomi ja ruotsi) seminaarissa.

Aika: 21 syyskuuta klo. 18-19:30

Paikka: Seminaari streamataan ilmaiseksi Svenska Teaternin nettisivuilla

Yhteistyössä Svenska Teaternin Scenmåndagin kanssa

Katso sEMINAARI kokonaisuuessaan tästä

Seminaari omistetaan professori Timo Honkelan (1962-2020) muistolle. Kirjassaan Rauhankone - tekoälytutkijan testamentti hän esitti suuren humanistisen suunnitelmansa siitä, miten tekoäly voi auttaa meitä ymmärtämään ihmisenä olemisen saloja, ja luoda rauaa maan päälle.

Rauhankone: ei mikään utopia, vaan konkreettinen suunnitelma


Professori ja tekoälytutkija Timo Honkelalla on suuri humanistinen suunnitelma, jossa tekoäly voi auttaa meitä ymmärtämään ihmisenä olemisen saloja  – ja luoda rauhaa maan päälle. Teatterinjohtaja Dan Henriksson haastattelee Timo Honkelaa tämän elämäntyöstä: Rauhankoneesta. 

 

 

 

 

   

 

KONSERTTI

Songs from Aniara

Su 20.9 klo 18:30

G18, Yrjönkatu 18, Helsinki

Liput: 30 | 25 €
klockriketeatern@gmail.com

Yhteistyössä Key Ensemblen kanssaVIRTUAALINEN SEMINAARI

Onko tekoäly taiteilijan uusi pensseli?

Ma 21.9 klo. 18-19:30

Streamataan ilmaiseksi Svenska Teatern Liven kautta

Yhteistyössä Svenska Teaternin Scenmåndagin kanssa

 

PRESSIKUVAT

Vaikuttavat ääniefektit ja valoilmiöt veivät yleisön avaruusseikkailulle: Key Ensemble-kuoro selvisi vaativasta tehtävästään varmasti - HS 21.9.2020

Klockrike ger Aniara med Key Ensemble - HBL 10.9.2020