Tervetuloa Klockriketeaternin arkistoon

2020
Artikel

Taidetta, tekoälyä ja keskusteluja tulevaisuudesta tässä kaksipäiväisessä tapahtumassa. Konserttiversio teoksesta Aniara: fragments of time and space yhdessä Key Ensemblen kanssa. Seminaari – Onko tekoäly taiteilijan uusi pensseli?

2020
Artikel

Tässä kansainvälisessä symposiumissa kuulemme puheenvuoroja teatterialan ammattilaisilta ja Shakespeare-asiantuntijoilta. Tuomme esille ajankohtaisia näkökulmia Shakespearen teoksiin Suomessa ja muualla maailmassa.

2019
Artikel

Klockriketeaternin ja moninkertaisesti Grammy-palkitun yhdysvaltalaiskuoron The Crossingin yhteistyö on läpisävelletty, visuaalisesti häkellyttävä teos, joka vie yleisön avaruusmatkalle ihmisyyden äärelle, matkalle ikuisuuteen tuhoamaltaan planeetalta.

 

2019
Artikel

Peter Weissin klassikko kuvaa Jean Paul Marat’n ja Markiisi de Saden kuvitteellisen kohtaamisen, Charentonin mielisairaalan potilaiden esittämänä. 

Juha Hurmeen ohjaama,Thalia-palkittu Marat/Sade on yhteistyö Sirius Teaternin ja Teater Mestolan kanssa.

2018
Artikel
Athos, Portos ja Aramis, kolme 1700-luvun ranskalaista herrasmiestä kohtaavat nykypäivän Wienissä. Heillä on missio, joka johtaa heidät läpi itäisen Euroopan, Unkarin, Romanian, Moldovan ja Transnistrian kautta Ukrainaan.
2018
Artikel
Klockriketeaternin ja Von Krahl Teaterin fantasiasta ammentava satiiri Ice sukeltaa lempeästi, mutta purevasti fasistiseen mielenmaisemaan. Esityksen keskiöön nousevat kysymykset ääriliikkeiden noususta ja ihmisen ominaisuudesta hurahtaa ajatteluun, joka sulkee pois suuren osan ihmiskuntaa ja kokee oikeuttavansa jopa väkivallan.
2017
Artikel
De langerhanska öarna on uutta suomenruotsalaista draamaa, jossa eksistentiaaliset kysymykset nousevat esiin. Näyttelijöinä nähdään Ylva Ekblad ja Stina Ekblad, ohjaajana Ulrika Bengts.
2016-18
Artikel

Klockriketeaternin yhteisötaiteellinen hanke, jonka puitteissa järjestetään monitaiteisia työpajoja 13-15-vuotiaille nuorille. Kuvan, tarinan, äänen ja runon keinoin syntyneet teokset sijoitetaan Vuosaaren ympäristöön taidepoluksi.  Toteutetaan osana Helsingin malli -hanketta.

2016
Artikel

Kielet ja mielet sekoittuvat kahdeksan näyttelijän vallatessa Teatteri Takomon. Näyttämöllä yksilöistä tulee yhteisö. Yksilöiden käytös yhdenmukaistuu. Aikamme on yksilökeskeinen, vaikka yhä enemmän puhutaan yhteisöistä. Meillä jokaisella on tarve kuulua yhteisöön, tulla nähdyksi, kuulluksi ja ohjatuksi. Ulkopuolisuus on pelottavaa.

2015
Artikel
Duncan Macmillanin Lungs menestysnäytelmä kertoo elämästä, rakkaudesta ja ekologisten valintojen vaikeudesta. Yhteiskunnallisesti tiedostavana ihmisenä on helppo todeta, ettei lapsen saaminen ole maapallon kannalta ekologisin vaihtoehto.