Klockriketeaternin yhteistyökumppanille Grammy vuoden 2018 parhaasta kuorotuotannosta

29.01.2018 klo 15:57
Yhdysvaltalaiselle Donald Nallylle ja hänen johtamalleen The Crossing -kuorolle on myönnetty arvostettu Grammy-palkinto Gavin Bryarsin sävellyksen The Fifth Century levytyksestä. Brittisäveltäjän teos kuorolle ja saksofonikvartetille on The Crossingin tilausteos.

Tämänvuotiset Grammyt jaettiin sunnuntain ja maanantaina välisenä yönä Suomen aikaa. Uuteen musiikkiin erikoistunut The Crossing oli ehdolla palkinnon saajaksi jo toista kertaa peräkkäin. Palkitulla levyllä on mukana myös maineikas PRISM Quartet.

Donald Nallyn luotsaama kamarikuoro The Crossing valmistelee parhaillaan yhteistuotantoa helsinkiläisen Klockriketeaternin kanssa. Musiikkia, teatteria ja Peking-oopperaa yhdistelevä Aniara toteutetaan laajamittaisena kansainvälisenä yhteistyönä. 

Aniara (2019) perustuu Harry Martinsonin kirjaan Aniara. Katsaus ihmiseen ajassa ja tilassa vuodelta 1956. Ruotsalaisen Nobel-kirjailijan tieteiskertomuksessa ihmiset pakenevat ydinsodassa saastuneesta Maasta Aniara-nimisellä avaruusaluksella Marsiin.

Musiikkiteos Aniara päivittää runoelmamuotoisen eepoksen nykyhetkeen. Teos sukeltaa syvälle Martinsonin universumiin ja tutkii alkuperäisteoksen hengessä ihmisen vapautta, vastuuta ja mahdollisuuksia sekä ristiriitaista rakkautta toisiamme ja omaa kotiplaneettaamme kohtaan.

Yhdysvaltalaissäveltäjä Robert Maggio luo Dan Henrikssonin kirjoittaman libreton pohjalta uuden sävellysteoksen kuorolle, orkesterille ja näyttelijöille. Tuotannossa on mukana myös suomalainen Wusheng Company, ensimmäinen Euroopassa toimiva ammattimainen Peking-oopperaryhmä.

Aniara (2019) saa ensi-iltansa The Crossingin kotikaupungissa Philadelphiassa kesäkuussa 2019. 

Suomessa teos nähdään syyskuussa 2019.

The Crossingista sanottua:

”something of a miracle” -The Philadelphia Inquirer

”…unerring performers, the superb Philadelphia choir The Crossing" -The New York Times

Lisätietoja:

Klockriketeatern | Dan Henriksson | Taiteellinen johtaja

dan.henriksson@klockrike.fi

040 7033008

www.klockrike.fi

 

The Crossing | Kevin Vondrak | Communications & Artistic Associate

kevin@crossingchoir.org

www.crossingchoir.org