Uutiskirje elokuu 2022

31.08.2022 klo 15:15
Tervetuloa mukaan Klockriketeaternin uudelle kaudelle!

Uudella kaudella teemana kestävä kehitys - tervetuloa mukaan työskentelemään kestävän esittävän taiteen puolesta

Tämän kauden teemana on kestävyys. Se näkyy sekä tuotannoissamme että päivittäisessä työssämme.

Klockriketeaternin johtaja Dan Henriksson:
- Mitä me teatterina voimme tehdä, kun elämme planeetarisessa hätätilassa? Tutkijat ja toimittajat tekevät osansa, samoin aktivistit; meillä on tietoa ja faktoja. Mutta esittävien taiteiden avulla voimme käsitellä asioita tunteiden, musiikin ja runouden avulla ja pysähtyä kysymään itseltämme: miten maapallomme voi?

– Kun jopa ilmastotutkija Johan Rockström - hän, joka on tähän asti nähnyt toivoa siitä, että voimme vielä kääntää trendin, jos teemme nyt jotain - järkyttyy uusista tutkimustuloksista, niin olemme siirtyneet uuteen vaiheeseen. Lähestymme planetäärisiä rajoja nopeammin kuin tiedemiehet pari vuotta sitten luulivat.

Klockriketeaternin tulevan vuoden iso teema on kestävä kehitys. Aloitamme tuotannosta Dalen. På Jorden. (ensi-ilta 21. syyskuuta). Marraskuussa Klockriketeatern isännöi Cefiston teatteripäiviä – teemana koko esittävän taiteen alan kestävä kehitys.

Savustettua villiruokaa, musiikkia ja runoutta.

Kulinaarinen konsertti Dalen. På Jorden. aloittaa uuden kauden ensi-illalla 21. syyskuuta Porvoon Taidetehtaalla. Viisihenkisen ensemblen voimin ja villruokahämmentäjä Jyrki Tsutsusen kulinaristisella johdolla Klockriketeatern kutsuu juuri sinut tähän ainutlaatuiseen taide-elämykseen.

Ksenia Peretrukhina, yksi Venäjän huippunimistä lavastustaiteen saralla luo yhdessä Tom Lönnqvistin (ääni), Darina Rodionovan (video) ja Vilma Vantolan (valot) kanssa suggestiivisen tunnelman saliin. Illan juontaja Carl Alm, ohjauksesta ja konseptista vastaa teatteriohjaaja Dan Henriksson.

Näytelmän teemana on planetaarinen hätätilanne. Teatterinjohtaja Dan Henriksson toivoo esityksen saavan yleisön pysähtymään ja katsomaan ympärilleen mutta samalla antavan meille toivoa. Kannattaa olla nopea, sillä esityksiä on vain viisi.

Varmista paikkasi ja osta lippusi nyt: lippu.fi.

Klockriketeatern isännöi Cefiston teatteripäiviä 2022

Klockriketeatern jatkaa pienten askelten ottamista kohti maapallomme parempaa tulevaisuutta. Haluamme edistää kestävää esittävää taidetta ja järjestämme teatteripäivät 2022 yhdessä Cefiston kanssa. Kutsumme kaikki alan toimijat avoimeen keskusteluun kestävästä kehityksestä esittävän taiteen alalla. Teatteripäivät järjestetään 20.-21.11. SFV:n talossa G18.

Uudet työntekijät - tervetuloa Klockriketeaterniin

Teatteri vahvisti viestintäosastoaan kahdella uudella työntekijällä, Kristina Grönqvist von Bonsdorffilla ja Ella Slungalla. Johanna Ekroos aloitti harjoittelijana ja tuotantoassistenttina. Tervetuloa!

Klockriketeatern