dalen. pa jorden.

Nyhetsbrev augusti 2022

31.08.2022 kl. 15:05
Välkommen för att ta del av det nya spelåret hos Klockriketeatern!

Hållbar utveckling tema för det nya spelåret – välkommen med och jobba för hållbar scenkonst

Temat för detta spelår är hållbarhet. Det syns såväl i våra produktioner som i vårt dagliga arbete.

Klockriketeaterns chef Dan Henriksson:
– Vad kan vi som teater göra när vi lever i ett planetärt nödläge? Forskare och journalister gör sitt, liksom aktivister; vi har kunskap och fakta. Men med scenkonst kan vi processa allt genom känslor, musik, poesi och genom att mötas kring frågan: hur mår jorden?

– När även klimatforskaren Johan Rockström – han som hittills sett hoppet i att vi ännu kan vända utvecklingen om vi gör nånting nu – blir chockad av nya forskningsrön, då har vi gått in ett nytt skede. Vi närmar oss planetära gränser i en snabbare takt än ens forskarna trodde för ett par år sedan.

– Det stora temat på Klockriketeatern det närmaste året är hållbarhet. Vi inleder med Dalen. På Jorden. (premiär den 21 september). I november är Klockriketeatern värd för Cefistos teaterdagar – med temat hållbar utveckling för hela scenkonstfältet.

dalen_promo_picture

Rökt skogsmat, musik & poesi.

Den kulinariska konserten Dalen. På Jorden. inleder det nya spelåret med premiär den 21 september på Konstfabriken i Borgå. Med en ensemble på fem personer och ett kulinariskt kommando under vildmatskocken Jyrki Tsutsunens konstnärliga ledning skapar Klockriketeatern en unik konstupplevelse.

Ksenia Peretrukhina, en av Rysslands främsta scenografer skapar tillsammans med Tom Lönnqvist (ljud), Darina Rodionova (video) och Vilma Vantola (ljus) den gåtfulla stämningen i salen. Skådespelaren Carl Alm är kvällens värd, medan teaterchef Dan Henriksson står för regi och koncept.

Pjäsens tema är det det planetära nödläge vi befinner oss i. Teaterchef Dan Henriksson önskar att föreställningen ska få publiken att stanna upp och se sig omkring men samtidigt gjuta hopp i oss. Det gäller att vara snabb eftersom pjäsen spelas endast fem gånger.

Säkra din plats och köp din biljett nu: lippu.fi.

Klockriketeatern är värd för Cefistos teaterdagar 2022

Klockriketeatern fortsätter att på olika sätt ta små steg mot en bättre framtid för planeten. Vi vill främja hållbar scenkonst och ordnar teaterdagarna 2022 tillsammans med Cefisto. Vi bjuder in alla inom branschen till en öppen dialog om hållbar utveckling inom hela scenkonstfältet. Teaterdagarna ordnas den 20-21 november i SFV-huset G18.

Nya anställda – välkommen till Klockriketeatern

Teatern stärkte sin kommunikationsavdelning med två nya anställda, Kristina Grönqvist von Bonsdorff och Ella Slunga. Johanna Ekroos började som praktikant och produktionsassistent.

Klockriketeatern