Skådespelare Josefine Koskinen: Människan har i alla tider varit en känslig och tänkande varelse

29.05.2024 kl. 14:00
Läs Josefine Koskinens tankar om Bellman och processen med föreställningen BELLMAN – Är jag född så vill jag lefva!

Vad fascinerar dig med Bellman? Vilka teman i föreställningen tycker du är de mest intressanta? 

Jag tycker det är intressant hur han tar sig an de existentiella frågor som vi än idag kan relatera till. Döden är väldigt närvarande och det tycker jag om.


Hur ser du kopplingen mellan Bellmans tid och idag?

Jag tror att människan i alla tider har varit en känslig och tänkande varelse och att det inte spelar någon roll under vilken tid vi levt. Liknande teman dyker upp under våra liv ändå. Det är fint att närma sig någon som levt under en helt annan tidsperiod och förstå att det inre livet hade kunnat vara ens egna. Det vrider till hjärnan lite.


Hur kommer det sig att du började göra musikteater?

Jag älskar att kombinera musik och teater och hur de två formerna kan förstärka varandra. Att gestalta genom musik är väldigt viktigt för mig som skådespelare och något som jag längtar efter att få utforska mer i mitt yrkesliv.


En hurdan karaktär skulle du vara på Bellmans fest?

Jag önskar att jag hade varit Ulla Winblad. Men jag hade nog varit någon mer dold typ som satt i ett hörn med ett gäng och filosoferade och drack massor av rödvin.
 

Vad ser du mest fram emot i sommar?

Jag längtar efter en sommar där jag får vara i kontakt med njutning och kreativitet. Att vara nära vatten som jag älskar, göra konstnärligt arbete och att få vara del av en community.

Klockriketeatern