Gästspel på Åbo Svenska Teater i februari och finskspråkig premiär på Esbo Stadsteater i april 2021
Artikel

Makt, ära, maskulinitet och glittertoga. En karnevalistisk föreställning som lyfter fram en spegel mot 2020-talet, samtidigt som den är trogen Shakespeares originaltext och språk. I samarbete med Sirius Teatern.

Lyssna här
Artikel
Klockriketeatern gratulerar författaren Christer Kihlman som fyller 90 år den 14 juni 2020 med premiär av hörspelet Svaret är Nej! Lyssna på alla sex avsnitt här.
Lyssna här
Artikel
Samtal om teater. Konstnärer, teatervetare och andra Shakespeare-kännare analyserar Shakespeare förr och nu. På vilka olika sätt kan hans texter läsas, spelas och ses? Lyssna här eller prenumerera i din egen podcast-app.

Shakespearepodden – samtal om teater

I det sjätte avsnittet av Shakespearepodden träffar vi skådespelaren Stina Ekblad. Samtalet tar avstamp i det skriva och talade ordet och dess förhållande till kroppen och rösten. Ekblad pratar också bland annat om könsroller – i Shakespeares texter och i livet.

Finländska Elina Mustonen som lockdown-Hamlet tillsammans med stjärnskådisar i The Guardians och Globes karantänmonologer

Klockrike-aktuella musikern och skådespelaren Elina Mustonen medverkar i The Guardians och Shakespeare's Globes karantänmonologer, tillsammans med stjärnskådisar som Adrian Lester. Se videon här!Läs mera »

Inga händelser på kommande

En nomadteater

Klockrike är en nomadteater, som likt Harry Martinsons luffare vandrar.
Över gränser och till nya platser för att ställa frågor till oss själva och till den andra.
För att främja humanistiska värderingar med scenkonsten som medel.