Tiedote & kutsu

13.08.2021 klo 14:47
HYVÄN ELÄMÄN JÄLJILLÄ – VUOSAARI 21 -SYYSFESTIVAALI 15.8.–21.11.2021

Klockriketeatern, KOM -teatteri ja Suomen valokuvataiteen museo järjestävät yhteisen Vuosaari 21 -yhteisötaidehankkeen päätösfestivaalin Vuosaaressa 15.8.–21.11.2021. Neljästä  tapahtumasta ja julkaisusta koostuva festivaali kysyy taiteen keinoin: Mitä on hyvä elämä? Kenen hyvä on tärkein?

Hyvän elämän jäljillä -syysfestivaali pohjautuu kuuden vuoden osallistavaan taidetyöhön Vuosaaressa. Lukuisten eri muotoisten työpajojen, esitysten, tapahtumien ja keskusteluiden kautta kertynyt materiaali saa festivaalin aikana uusia muotoja ja konteksteja. Luvassa on mm. tanssia puiden kanssa, kuoroteoksen kantaesitys pimenevässä illassa, kokemuksellinen installaatio purkutalossa sekä dokumentaariseen aineistoon pohjautuva videoteos.

Festivaali juhlii yhteistyötä yli toimija-, alue-, kulttuuri- ja lajirajojen. Teosten ja tapahtumien keskiössä on vuosaarelaisten oma ääni ja kohtaamiset sekä tähyäminen tulevaisuuteen muutosten kynnyksellä. Tapahtumasarja avaa näkymiä erilaisissa olosuhteissa elävien vuosaarelaisten tarinoihin sekä Vuosaareen ajallisena, tilallisena ja elämänmuodoiltaan runsaana kokonaisuutena.

Kaikki tapahtumat ovat ilmaisia ja kaikille avoimia!

Vuosaari 21 on osa Helsingin kaupungin rahoittamaaa osallistavaa alueellista kulttuurityötä eli Helsingin mallia. Klockriketeatern, KOM -teatteri ja Suomen valokuvataiteen museo ovat hankkeen puitteissa tehneet yhteistyötä Vuosaaressa vuosina 2019-2021. Hanke jatkaa toimijoiden vuonna 2016 Vuosaaressa alkanutta kulttuurityötä. Vuosaari 21-syysfestivaalin päätuottaja on Klockriketeatern ja festivaali on yksi teatterin syksyn 2021 isoista ulostuloista.

Festivaalia toteuttamassa on hanketoimijoiden lisäksi taiteilijaryhmä KOKIMO, joka rakentaa yhteistyössä Vuosaari 21:n kanssa Vuosaaren vanhan lukion tiloihin installaation Vyöhyke V | Zon V | Tsooni V | Зона B | Aagga V | V منطقة.

TERVETULOA AVAJAISIIN 
15.8.2021 klo 16–17

Lokkisaarenpuisto, Vuosaari

Syysfestivaalin avajaisteos Tanssii puiden kanssa on oodi luonnolle, kohtaamiselle, kuuntelemiselle ja jaetulle ilolle. Lokkisaarenpuiston metsäsaarekkeen sammaloitunut koivu, jykevät männyt, sinnikäs kataja, kaartuneet pajut ja aavistuksen surumieliset kuuset kutsuvat kanssaeläjänsä mukaan tanssiin. Tuulen ja lintujen lisäksi musiikista vastaavat harpisti Natalia Castrillón, kontrabasisti Eero Tikkanen, saksofonisti Kaisa Siirala, harmonisti Juha Kujanpää ja perkussionisti João Luis Lopes. Puiden kanssa tanssii Sibiry Konate ja niiden oksilla lennähtelevät ilmatanssijat Verna Laine sekä Anna Lehtonen.

Katso koko festivaaliohjelma tästä

Lisätietoja:
Tuottaja Julia Hovi/Klockriketeatern
julia.h.k.hovi@gmail.com
puh 045 277 4560

Klockriketeatern