Näyttelijä Josefine Koskinen: Ihminen on aina ollut herkkä ja ajatteleva olento

30.05.2024 klo 13:47
Lue Josefine Koskisen ajatuksia Bellmanista ja BELLMAN – Är jag född så vill jag lefva! esityksen prosessista!

Mikä sinua kiehtoo Bellmanissa? Mitkä näytelmän teemat ovat mielestäsi kiinnostavimmat?

Minusta on mielenkiintoista, miten hän käsittelee eksistentiaalisia kysymyksiä, joihin voimme yhä tänä päivänä samaistua. Kuolema on hyvin läsnä ja pidän siitä.

Miten näet yhteyden Bellmanin ajan ja nykyajan välillä?

Uskon, että ihminen aina on ollut herkkä ja ajatteleva olento, eikä sillä missä ajassa elämme ole merkitystä. Samankaltaiset teemat tulevat kuitenkin esiin elämässämme. On hienoa lähestyä jotakuta, joka on elänyt täysin eri aikakaudella ja ymmärtää hänen sisäistä elämäänsä. Se sekoittaa hieman päätä.

Miksi aloit tekemään musiikkiteatteria?

Rakastan musiikin ja teatterin yhdistämistä ja sitä, miten nämä kaksi muotoa voivat vahvistaa toisiaan. Musiikin kautta esiintyminen on minulle näyttelijänä erittäin tärkeää ja odotan innolla pääseväni tutkimaan sitä enemmän ammatillisessa elämässäni.

Millainen hahmo olisit Bellmanin juhlissa?

Toivoisin olleeni Ulla Winblad. Mutta olisin todennäköisesti joku piilossa oleva tyyppi, joka istuisi nurkassa filosofoimassa ja juomassa paljon punaviiniä.

Mikä on suurin odotuksesi kesälle?

Odotan kesää, jolloin pääsen kosketuksiin nautinnon ja luovuuden kanssa. Olla lähellä vettä, jota rakastan, tehdä taiteellista työtä ja olla osa yhteisöä.

Klockriketeatern