Nobelfesten: lautakunta

05.06.2024 klo 10:00
Tuomme yhdessä Svenska folkskolans vännerin kanssa näyttämölle sarjan uusia tekstejä, jotka ammentavat inspiraatiota naisoletetuista Nobel-kirjailijoista.

Klockriketeatern on viimeisen 30 vuoden aikana tuonut uusia tekstejä yleisön eteen lukuisin eri tavoin: lukudraamana, drama slam-muodossa, festivaaleilla ja tuotantoina.

Nyt tuomme yhdessä Svenska folkskolans vännerin kanssa näyttämölle sarjan uusia tekstejä, jotka ammentavat inspiraatiota naisoletetuista Nobel-kirjailijoista. Tulevana teatterikautena esitämme yhteensä kymmenen tuoretta tekstiä ruotsiksi.

Olemme vastaanottaneet valtavan määrän erittäin laadukkaita ehdotuksia tämän kevään open call -hakumme kautta – tuhannet kiitokset kaikille osallistujille työstänne, sekä kiinnostuksesta Nobel-kirjailijoita ja projektia kohtaan!

Kesän aikana valitsijalautakuntamme käy läpi kaikki ehdotukset, ja valitsee ne tekstit, joiden parissa jatkamme työskentelyä. Valitut kymmenen tekstiä esitetään yleisölle teatterikauden 2024-25 aikana.

 

Esittelyssä Nobelfesten -lautakunta!

Fredrik Hertzberg on kirjallisuustutkija ja kriitikko.
Hän on Pohjoismaisen kirjallisuuden dosentti Helsingin Yliopistossa. Raadissa hän toimii yhteistyökumppanimme Svenska folkskolans vännerin edustajana.

Maria Säkö on toimittaja, teatterikriitikko ja kustantaja.
Hän on johtanut Suomen Arvostelijoiden Liittoa, kirjoittanut tietokirjan sekä useita artikkeleita teatterista sekä opettanut taiteesta kirjoittamista taideyliopistossa.

Martina Moliis-Mellberg on kirjailija ja kriitikko.
Hän on julkaissut neljä runoteosta ja kuvakirjan sekä ollut mukana toimittamassa runoantologiaa. Hän työskentelee myös elokuvakriitikkona ja toimittaa radio-ohjelmaa.

Dan Henriksson on Klockriketeaternin johtaja.
Hän on näyttelijä, ohjaaja, dramaatikko, kääntäjä, teatterihistorioitsija, esseisti ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. Hän johtaa lautakunnan työtä ja Nobelfestenin tuotantoa.


Lue lisää Nobelfestenistä (ruotsiksi).

Klockriketeatern