Nyhetsbrev, augusti 2021

13.08.2021 kl. 14:32
Vi spelar inför publik i slutet av augusti!

Klockriketeatern startar spelåret med nypremiär av Julius Caesar

Antikens ursprungliga mansplainers är tillbaka – nu med Sanna Stellan i rollen som Brutus

 

Längtan tillbaka till teatersalongen är stor och nu kan vi äntligen välkomna vår kära publik! Vii spelar Julius Caesar LIVE, med nypremiär redan den 26 augusti på svenska. Finskspråkig premiär blir det den 8 september (obs endast tre föreställningar på finska). Spelplats är Teaterhuset Universum i Rödbergen, Helsingfors.

Vid det här laget har vi redan en lång erfarenhet av säkerhetsåtgärder och gör allt för att erbjuda en trygg teaterupplevelse. Vi säljer endast ett mycket begränsat antal platser, så om du vill vara säker på att inte missa detta “drabbande politiska drama med roliga krumsprång” (HBL) – passa på att boka din biljett reda idag: tiketti.fi

Julius Caesar är ett samarbete med Sirius Teatern. Ny ensemblemedlem är Sanna Stellan, som i rollen som Brutus gör sin debut på en svenskspråkig scen!

“I den här uppsättningen av Julius Caesar finns likheter till Monty Pythons smarta parodier och satirer kring historia eller religion. Julius Caesar hukar sig inte inför historien – eller inför Shakespeare. Julius Caesar tar fasta på dagens politiska verklighet och populärkulturens samtidskontext. Men föreställningen går ännu ett steg längre: Den tar textens reflektioner och nivåer av metateater på allvar.” – Hanna Helavuori

Spelperiod: 26.8 - 10.9.2021

Biljetter: tiketti.fi

LYSSNA PÅ SHAKESPEAREPODDEN HÄR

Vad är ett gott liv?

Invigning för Nordsjö 21 – en höstfestival

 

För att fira ett unikt och lyckat sexårigt samarbete kring samhällskonst i Nordsjö bjuder Klockriketeatern, KOM-teatern och Finlands fotografiska museum in till en flerkonstnärlig festival bestående av fyra olika evenemang under hösten 2021.

I centrum av allt står nordsjöbornas egna röster, berättelser och möten. Tillsammans undersöker vi vad ett gott liv innebär och blickar mot en framtid i konstant förändring. Konstverken öppnar upp invånarnas varierande synvinklar och livsöden – och målar upp ett Nordsjö av mångfald i tid, rum och form. Olika platser väcks till liv och tillsammans får vi njuta av konstupplevelser i de mörka höstkvällarna. 

Alla evenemang är gratis och öppna för allmänheten!

VÄLKOMMEN PÅ INVIGNINGSFEST
söndag den 15 augusti kl 16-17

Trutholmsparken (Lokkisaarenpuisto), Nordsjö

Dansar med träd
Ett ode till naturen och mötet med den andra, lyssnandet och den delade glädjen. Trutholmsparkens mossiga björk, de massiva tallarna, den sega enen, de bugande pilträden och de melankoliska granarna bjuder upp till dans. Vindens och fåglarnas sång blandas med tonerna av harpa, kontrabas, saxofon, harmonium och trummor. På trädens grenar svävar flygdansare.

Se hela höstens program här


Seminarium om ny rysk dramatik

Hur ska man gå tillväga för att starta ett samarbete med ryska teaterproffs? Vad kan vi göra för att stärka kontakten till våra ryska kolleger? Seminariet New Drama in Russia undersöker samtida ryskt drama, dess trender och strömningar. 

Klockriketeatern bjuder in två av dagens mest framstående ryska pjäsförfattare, Mikhail Durnenkov och Maria Ogneva, för att berätta om sitt jobb och de sammanhang de arbetar i, samt ge sina perspektiv på framtiden. Diskussionen modereras av Anna Sidorova. 

New Drama in Russia
Plats: Online (länk publiceras inom kort på klockrike.fi)
Tid: Den 1 september 2021 kl 16-19
Arrangörer: Klockriketeatern & Teaterinfo Finland (TINFO)
Språk: ryska och engelska

Seminariet är en del av Performing Hel Showcase för internationella och inhemska presentatörer samt teater- och festivalchefer. I år är Klockriketeatern är en av de officiella samarbetsparterna för Performing Hel. 

Klockriketeatern är också medarrangör för Performing Hel:s officiella öppningsseminarium, som diskuterar ryska samarbeten, perspektiv och möjligheter. Läs mer här.

Båda seminarierna är gratis och öppna för alla.


 
Klockriketeatern