man standing in front of white wall, a drawing on the wall
woman standing in front of a dark background with green video projection
25.6–29.7.2024
Artikel

Under sommaren 2024 turnerar Klockriketeatern med Skärgårdsteatern i den finlandssvenska arkipelagen och bjuder in till en musikföreställning baserad på den svenska sångaren och poeten Carl Michael Bellmans liv och verk.

LÄS MER

KÖP BILJETTER

2024-25
Artikel

Klockriketeatern introducerar i samarbete med Svenska folkskolans vänner Nobelfesten, ett nytt koncept med en serie av nyskrivna texter som framförs på svenska. Under nästa teatersäsong presenterar vi – på scen och inför publik – totalt tio nya korta texter som inspirerats av kvinnliga nobelpristagare i litteratur. Vi har bjudit in kvinnliga och icke-binära skribenter som i en växelsång med en nobelpristagare skapar en helt ny klang.

LÄS MER

12.7.2024
Artikel

Med anledning av Nobelpriset i litteratur 2023 hyllar Klockriketeatern Jon Fosse genom att ge pjäsen Jag är vinden (Eg er vinden, 2007) som läsdrama.

Läs mer

Kommande föreställningar

Aktuellt

Matteus Blad: Om min erfarenhet som Bellmansångare

Matteus Blad känner väl till Bellmans texter och verk. Här delar han med sig av sina tankar och erfarenheter!Läs mera »
19.06.2024 kl. 00:00

Nobelfestens jury är klar!

I samarbete med Svenska folkskolans vänner introducerar vi Nobelfesten, ett nytt koncept med en serie av nyskrivna texter som framförs på svenska.Läs mera »
05.06.2024 kl. 10:00

Skådespelare Josefine Koskinen: Människan har i alla tider varit en känslig och tänkande varelse

Läs Josefine Koskinens tankar om Bellman och processen med föreställningen BELLMAN – Är jag född så vill jag lefva!Läs mera »
29.05.2024 kl. 14:00

Skådespelare Matteus Blad: Verklighetsflykt och längtan efter frihet

Läs Matteus Blads tankar om Bellman och processen med föreställningen BELLMAN – Är jag född så vill jag lefva!Läs mera »
22.05.2024 kl. 13:00

Följ oss på Instagram

människor klädda i vitt sitter på golvet mot en mörk bakgrund

Klockriketeatern
– Finlands internationella nomadteater

Välkommen till Klockriketeatern!

Vår första föreställning, Harry Martinsons Vägen till Klockrike, hade premiär år 1991. På 30 år har vi vuxit till en av de mest betydelsefulla teatrarna i Finland.

Med rötterna djupt i det svenska språket har Klockriketeatern utvecklats till en internationell mötesplats med flerspråkig och mångkulturell verksamhet. Idag är vi en nomadteater, utan fast scen – världen är vår scen. Samarbeten, flerkonstnärliga satsningar, samhälleliga och aktuella teman samt kompromisslös konstnärlig kvalitet är hörnstenar i vår verksamhet.

Från och med år 2022 verkar Klockriketeatern som en statsandelsteater. Det betyder i praktiken att vår finansiering är ännu stabilare än tidigare, vilket möjliggör en långsiktigare planering.

LÄS MER OM KLOCKRIKETEATERN