Klockriketeatern järjestää tilaisuuden syöpäsairaiden lasten tukemiseksi

19.03.2019 kl. 15:19
Klockriketeatern järjestää 27. maaliskuuta klo 18.30 hyväntekeväisyysnäytöksen esityksestä Joka neljäs yhteistyössä Kympin lapset ry:n kanssa. Esityspaikka on SFV-huset G18 Yrjönkadulla Helsingin keskustassa.

Näytelmän jälkeisessä paneelikeskustelussa keskustellaan siitä, miten lapsen syöpäsairaus vaikuttaa koko perheeseen. Keskustelussa ovat mukana taloustieteen emeritusprofessori, Aamu-säätiön hallituksen jäsen Sixten Korkman, HUS:n Lasten kotisairaalan erikoislääkäri Anu Usvasalo ja Kympin Lasten aktiivit, opettaja, lauluntekijä, syöpälapsipotilaan isä Rasmus Mäntymaa sekä nuoret, syövästä toipuneet Simo Nuutinen ja sairaanhoitaja, lääketieteen opiskelija Pilvi Hongisto.

Joka neljäs on isän tarina siitä, mitä tapahtuu kun oma poika sairastuu syöpään. Benny Haagin kirjoittama, koskettava monologi kuvaa rehellisesti ja todenmukaisesti millaiseksi vuoristoradaksi elämä muuttuu perheenjäsenen sairastuessa vakavasti. Niin pohjatonta surua kuin absurdia huumoriakin sisältävä näytelmä on saanut yleisöltä paljon kiitosta suorasta, mutta lämminhenkisestä lähestymistavastaan vaikeaan aiheeseen.

Kympin lapset eli HYKSin lapsisyöpäpotilaiden vanhemmat ja ystävät ry:n perustivat vuonna 1982 Helsingin Yliopistollisessa Keskussairaalassa hoidossa olevien lapsisyöpäpotilaiden vanhemmat. Yhdistyksessä on nyt yli 1800 jäsentä, joista noin puolet on omakohtaisesti kokenut lapsensa syöpäsairauden. Jäseniä on kaikkialta Suomesta.

Yhdistyksen päämääränä on ollut parantaa HYKSin Lasten ja nuorten sairaalassa hoidettavien lapsisyöpäpotilaiden hoito-olosuhteita sekä tukea lasten kuntoutusta ja kehitystä. Kympin lasten työssä korostuu perhekeskeisyys: yhdistykseltä saa tukea ja tietoa lasten syöpäsairauksista, se järjestää yhteisiä tapahtumia ja tilaisuuksia sekä auttaa perheitä arjen ongelmien ratkaisuissa. Kympin lapset toimii pääasiassa vapaaehtoispohjalta. www.kympinlapset.fi

Liput hyväntekeväisyysiltaan maksavat 40 euroa. Puolet summasta ohjataan lyhentämättömänä Kympin lapset ry:lle, lapsisyöpäpotilaiden ja heidän perheidensä tukemiseen.

Lisätietoja:

Sonja Vuorela, Kympin lapset, sonja.vuorela@kympinlapset.fi

Eeva Bergroth, Klockriketeatern, eeva.bergroth@klockrike.fi | 040 4873620

kympinlapset.fi | klockrike.fi

Lippuja à 40 euroa saa osoitteesta info@kympinlapset.fi


 
Klockriketeatern