Nyhetsbrev, sommar 2021

23.06.2021 kl. 10:08
Sommarhälsningar av Klockriketeatern: Nordsjö 21 -stadsdelsfestival i höst, Rysslandsprojektet inleds & Julius Caesars återkomst

NORDSJÖ 21 – Vad är ett gott liv?

Konst och gratisevenemang hela hösten!
 

Mitt i sommarhettan ser vi redan med iver fram emot nya äventyr då Klockriketeaterns, KOM-teaterns och Finlands fotografiska museums långvariga samarbete i höst kulminerar i en stor festival!

I sex års tid har vi arrangerat konst- och kulturupplevelser på olika håll i Nordsjö. Tillsammans med lokala aktörer och invånare har vi bland annat undersökt vad ett gott liv innebär.

Som en avslutning – en grande finale – bjuder vi under hela hösten på evenemang och gör djupdykningar i nordsjöbornas betraktelser kring framtiden och det förflutna. Olika platser väcks till liv genom berättelser och tillsammans får vi njuta av magiska konstupplevelser medan höstkvällarna mörknar.

Se det preliminära programmet och läs mer här

 


Missa inte Julius Caesars återkomst

Nu både på svenska och finska


Efter en lång väntan och många inställda föreställningar är Klockriketeaterns och Sirius Teaterns roliga och karnevalistiska teaterlek äntligen tillbaka! 

Vi spelar Julius Caesar både på svenska och finska på Teaterhuset Universum genast efter sommaren. 

Johanna af Schultén nominerades till årets skådespelare 2020 för den fantastiska tolkningen av Marcus Antonius. I rollen som Brutus möter vi Sanna Stellan – som nu gör sin debut på en svenskspråkig scen.

Plats: Teaterhuset Universum, Helsingfors
Tid: den 26.8-10.9.2021
Språk: svenska eller finska (se spelplanen)
Biljetter: tiketti.fi

 


Vårt Rysslandsprojektet inleds Performing Hel

Två öppna seminarier om ryskt samarbete och ny rysk dramatik


Klockriketeatern är en av de officiella samarbetsparterna under höstens Performing Hel Showcase för internationella och inhemska presentatörer samt teater- och festivalchefer.

Inom ramen för Performing Hel och som en start på vårt eget nya Rysslandsprojekt (mer om det senare!) arrangerar vi två seminarier:

Seminariet New Drama in Russia undersöker samtida ryskt drama, dess trender och strömningar. Hur ska man gå tillväga för att starta ett samarbete med ryska teaterproffs? Vad kan vi göra för att stärka kontakten till våra ryska kolleger?

Klockriketeatern bjuder in två av dagens mest framstående ryska pjäsförfattare, Mikhail Durnenkov och Maria Ogneva, för att berätta om sitt arbete och de sammanhang de arbetar i, samt ge sina perspektiv på framtiden. 

Klockriketeatern är också medarrangör för Performing Hel:s officiella öppningsprogram, seminariet How Finnish and Russian performing Arts Professionals Collaborate Despite Changing Winds – som diskuterar ryska samarbeten, perspektiv och möjligheter. Läs mer här https://www.performinghel.fi/program-open-to-everyone/ )

 

New Drama in Russia

Plats: Teaterhuset Universum, Helsingfors
Tid: Den 1 september kl 16-19
Arrangörer: Klockriketeatern & Teaterinfo Finland TINFO
Språk: ryska och engelska


How Finnish and Russian performing Arts Professionals Collaborate
Despite Changing Winds

Plats: G18 Helsingfors och på Youtube
Tid: Den 2 september kl 15-17
Arrangörer: Klockriketeatern & Performing Hel
Språk: engelska


Båda seminarierna är gratis och öppna för alla

Performing HEL den 2-5 september i Helsingfors: performinghel.fi

 

GLAD SOMMAR!
 

Nu vill vi på Klockriketeatern tacka vår publik som följt oss under det minst sagt märkliga året, och önska just dej en riktigt skön sommar!

För sköna stunder i hängmattan: Glöm inte våra digitala produktioner

Vi bjuder på hörspel, melodrama och mycket mer – som du kan ta del av gratis var som helst och när som helst.

Hoppas vi ses på teatern i augusti!

Ps. Ett nytt avsnitt av Shakespearepodden kommer att publiceras lagom till midsommar, så glöm inte att följa oss i din podcast-app eller gå in på klockrike.fi.

Klockriketeatern