mies valkoisen seinän edessä, seinällä piirrustuksia
woman standing in front of dark background, green video projection in the background
25.6–29.7.2024
Artikel

Yhdessä Skärgårdsteaternin kanssa ja tuomme suomenruotsalaiseen saaristoon uuden tuotantomme, joka perustuu ruotsalaisen legendan Carl Michael Bellmanin musiikkiin ja runouteen.

Lue lisää

OSTA LIPUT

12.7.2024
Artikel

Tänä kesänä vierailemme Volter Kilpi -kirjallisuusviikolla Kustavissa 12.7.2024 klo 18. Vuoden 2023 kirjallisuuden Nobel-palkinnon johdosta kunnioitamme Jon Fossea lukemalla näytelmän Jag är vinden.

Lue lisää

2024-25
Artikel

Klockriketeatern ja Svenska Folkskolans Vänner esittävät sarjan uusia tekstejä, jotka ammentavat inspiraatiota naisoletetuista Nobel-kirjailijoista. Olemme kutsuneet naisia ja ei-binäärisiä kirjoittavia henkilöitä laatimaan vuoropuhelua yhden Nobel-kirjailijan kanssa. Valitut tekstit esitetään yleisölle tulevan teatterikauden aikana.

LUE LISÄÄ

Tulevat esitykset

Uutiset

Nobelfesten: lautakunta

Tuomme yhdessä Svenska folkskolans vännerin kanssa näyttämölle sarjan uusia tekstejä, jotka ammentavat inspiraatiota naisoletetuista Nobel-kirjailijoista.

Näyttelijä Josefine Koskinen: Ihminen on aina ollut herkkä ja ajatteleva olento

Lue Josefine Koskisen ajatuksia Bellmanista ja BELLMAN – Är jag född så vill jag lefva! esityksen prosessista!
Näyttelijä Matteus Blad

Näyttelijä Matteus Blad: Todellisuudenpakoa ja vapauden kaipuuta

Lue Matteus Bladin ajatuksia Bellmanista ja prosessista esityksen BELLMAN – Är jag född så vill jag lefva! parissa.

Seuraa meitä Instagramissa

Kuuntele Shakespeare-podcastia

Klockriketeatern
– Suomen kansainvälinen nomaditeatteri

Tervetuloa Klockriketeaterniin!

Ensimmäinen tuotantomme, Harry Martinsonin Vägen till Klockrike, sai ensi-iltansa vuonna 1991. 30 vuodessa teatteri on kehittynyt yhdeksi Suomen merkittävimmistä vapaista teattereista.

Klockriketeaternin juuret ovat syvällä ruotsin kielessä, mutta samalla olemme kasvaneet kansainväliseksi kohtaamispaikaksi, jonka toiminta on sekä monikielistä että kulttuurisesti moninaista. Klockriketeatern toimii nomaditeatterina, ilman vakituista näyttämöä – maailma on näyttämömme. Yhteistyöt, monitaiteisuus, yhteiskunnalliset ja ajankohtaiset teemat sekä tinkimätön taiteellinen laatu ovat toimintamme keskiössä.

Vuodesta 2022 Klockriketeatern kuuluu valtionosuuslain (vos) piiriin. Käytännössä tämä tarkoittaa, että teatterin rahoitus on jatkossa vielä vakaammalla pohjalla kuin aikaisemmin, mikä puolestaan tekee pitkäjänteisestä suunnittelutyöstä helpompaa.

LUE LISÄÄ KLOCKRIKETEATERNISTA